Zagvozd Home Page
The Internet's #1 Source of News on Zagvozd
Zaranc ploca
Zabiokovlje
Nekad i sad
Zemljopis
Gomila

Zanimljivosti
Izvjesca
Glas Koncila

Pjesme
Kultura
Ilija Ujevic

Duh vjere
Crkve i kapele

Kronika
Zaseoci
Plemena
Zagvozdjani

Druge stranice

Vatrogasci

Rat u Hrvatskoj
Bleiburg

 

Na krajnjem jugu imotske krajine, izmedju planinskog masiva Biokove (*zemljopisna karta) i okolnih brda uronjen u svoj zivotopis, ljepotu i pitomost, smjestio se Zagvozd. Surovost klime, skrtost zemlje sa skrapicama i docicima, zuljevite ruke generacija Zagvozdjana koje su desetljecima trgale kamen iz zemljina zagrljaja s ciljem olaksavanja teskih uvjeta zivljenja i boljeg sutra novim pokoljenjima. Zagvozd, nastajanje, njegov uzlaz, razvoj kako mjesta tako i privrede istog, usponi i padovi te sve ono sto je dovelo Zagvozd da bude centar Zabiokovlja rijecju i fotozapisom, setnjom kroz povijest priblizuju vam ove stranice. Slike i rijeci su preuzete iz lista ZAGVOZD - zupe Gospe od Karmela, koji zadrzava sva prava na objavljene radove.

Slika crkve u Zagvozdu
                Nediljko Suvar, akademski slikar

  Headlines

Rodjendan!
ZAGVOZD online slavi 6 godina postojanja na Internetu. Zahvaljujemo se ovom prilikom svima koji su poslali poruke podrske.

www.hr
Zagvozd Online je prikazan na pocetnoj stranici Republike Hrvatske
http://www.hr

Vedran Mlikota!
NJEZAN MOMAK OD KAMENA


Ove stranice posvecene su obiteljima Tomicic, braci Nediljku, Andjelku i Tomi, te njihovim sestrama i roditeljima iz Zagvozda, te obiteljima Buljubasic u Splitu, koji su mi mnogo pomogli u kobnim trenucima ratne 1992. godine. Ljubav prema njima i zahvalnost za njihova djela ce uvijek tinjati u mom srcu.
Sva pitanja posaljite putem elektronicke poste na urednika ovih stranica Damira Tomicica

Imotska Krajina!
prvi i jedini imotski eZine na webu.